TABĂRA FOLK

Calafat

Festival Internaţional de Poezie şi Muzică Folk

3 - 10 august 2023

ORGANIZATOR:
Asociaţia „Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni”

TABĂRA FOLK – Festival Internațional de Poezie și Muzică Folk, așa cum a rebotezat George Stanca evenimentul artistic de la Calafat, a ajuns la a XXVI-a ediție. 165 de zile petrecute pe malul Dunării de cei ce iubesc ”poezia cântată”, artiști, scriitori, ziariști, actori, organizatori și spectatori, au creat momente unice, speciale, multe rămase în cronici scrise, vorbite ori în format foto-video. Un sfert de veac de ”cea mai adevărată muzică”, de întâmplări magice sub semnul prieteniei, respectului, al iubirii, dăruirii și credinței în forța magică a ”meloverbului”. ”Asta-i muzica ce-mi place” va fi din nou salut oficial la început de august. În perioada 3-10 august – 2023, Consiliul Local Calafat, Primăria Municipiului Calafat, Casa de Cultură Calafat și Asociația ”Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni” (APLOMB) cu sprijinul Consiliului Județean Dolj vă învită să participați la zilele și nopțile ”Taberei Folk”, în acorduri de chitare însoțite de versuri nemuritoare. Vor avea loc lansări de carte, lansări de albume muzicale, concerte de prânz, spectacole de la ora 21.00, spectacole de noapte, în diferite locuri din oraș. Să urmăm chemarea lui Cristian Buică din ”Imnul Taberei Folk”: ”Dacă vrei să fii bogat/Și frumos și talentat/Ia un tren/Și vino-n Tabăra din Calafat”.

Tabǎra Folk Calafat

Misiune, Viziune, Valori

Misiune

Misiunea Taberei Folk Calafat este crearea unei comunitǎţi la nivel naţional de iubitori de artǎ şi frumos, pasionaţi de folk şi poezie, dornici sǎ descopere frumuseţile turistice ale zonei.

Viziune

Viziunea Taberei folk este o lume în care adevǎratele valorile umane sunt promovate, o lume în care arta este la loc de cinste.

Valori

Prietenia

Respectul

Iubirea

Proiectul Tabǎra Folk Calafat promoveazǎ atât poezia şi muzica folk româneascǎ, cât şi obiectivele turistice aflate aici la malul Dunǎrii.

Presa despre Tabǎra Folk Calafat

Apariţii media – ştiri despre Tabǎra folk

Radio-Romania-Craiova-Oltenia-tabara-folk-calafat-folk-romanesc-artisti-folk-folkisti-cantareti-folk-doru-stanculescu-alifantis-baniciu-bertzi-muzica-romaneasca-dan-vana

“Organizatorii Festivalului Internațional de Poezie și Muzică Folk de la Calafat – „TABĂRA FOLK” anunță iubitorii poeziei cântate și pe toți cei interesați că evenimentul, aflat la cea de-a XXI-a ediție, se va deschide oficial joi, 2 august 2018, ora 21.00, în locul deja consacrat de ultimelor patru ediții, Centru Civic – platoul din fața Casei de Cultură Calafat și se va încheia în același loc, cu spectacolul de joi, 10 august, ora 21.00. Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.”

Citeşte mai mult 

Radio-Romania-Craiova-Oltenia-tabara-folk-calafat-folk-romanesc-artisti-folk-folkisti-cantareti-folk-doru-stanculescu-alifantis-baniciu-bertzi-muzica-romaneasca-dan-vana

“La Calafat se deschide astăzi cea de-a XX-a ediţie a Taberei Folk, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 130 de participanţi, de la artişti consacraţi ai genului din România, dar şi din alte ţări (Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Germania, Olanda), tineri cantautori laureaţi la festivalurile-concurs naţionale din ultimul an, până la poeţi, critici muzicali, jurnalişti, actori, producători, impresari, organizatori de evenimente de gen, fani şi, alături de ei, publicul iubitor al genului, în special tinerii, din Dolj, din ţară şi străinătate.”

Citeşte mai mult

Adevarul-tabara-folk-calafat-folk-romanesc-artisti-folk-folkisti-cantareti-folk-doru-stanculescu-alifantis-baniciu-bertzi-muzica-romaneasca-dan-vana

,,Tabăra folk” de la Calafat a ajuns la ediţia a XIVa şi reuneşte pe malul Dunării, interpreţi de primă mărime alături de tineri reprezentanţi ai genului, poeţi, critici muzicali, jurnalişti. În plină criză, înaintând prin hăţişurile economiei de piaţă s-a consolidat tradiţia şi prestigiul unei întâmplări fericite, devenită emblemă culturală a oraşului.”

Citeşte mai mult în Adevǎrul

Aflǎ mai multe despre apariţiile în presǎ şi despre promovarea folk-ului în România

DONEAZĂ ACUM

Sponsori

Parteneri Media

Tabǎra Folk Calafat

Asta-i muzica ce-mi place!

“Sub sloganul ,,Asta-i muzica ce-mi place!”, în prima sǎptǎmânǎ din luna august, pe malul Dunării, participă peste 100 de folkişti, poeţi, jurnalişti, organizatori de spectacole ale genului.

Se cântă, se recită, se lansează cărţi şi albume, într-o atmosferă unică. Oraşul Calafat, încărcat de vibraţiile chitărilor, versurilor, prieteniei şi bunei dispoziţii devine atributul opţiunii de a fi fericit.”

Clara Mǎrgineanu

Scroll to Top