Apariţii în presǎ

Apariţii media – ştiri despre Tabǎra folk

Mircea-Baniciu-tabara-folk-calafat-folk-romanesc-artisti-folk-folkisti-cantareti-folk-muzica-romaneasca-APLOMB

“„Asta-i muzica ce-mi place!“ este sloganul sub care se va desfăşura, în perioada 2-10 august, la Calafat, „Tabăra Folk“ – Festival Internaţional de Poezie şi Muzică Folk. Evenimentul va reuni, timp de o săptămână, pe malul Dunării, cei mai buni tineri cantautori din România, poeţi, jurnalişti, producători muzicali şi bloggeri. Se va cânta, se va recita, se vor lansa cărţi şi albume, totul într-o atmosferă unică. Spectacolele vor începe în fiecare zi la ora 21.00, în Centrul Civic, pe platoul Casei de Cultură Calafat, iar pe scenă vor urca artişti consacraţi ai genului din România şi din Bulgaria. „Printre participanţi se numără Cristian Buică, acesta având 20 de prezenţe în Tabăra Folk, Sorin Minghiat, un susţinător inclusiv financiar al taberei, în perioada 2003-2007, când exista pericolul întreruperii ei, dar şi Doru Stănculescu – artistul cel mai ataşat de eveniment, care consideră tabăra ca un revelion, un sfârşit, dar şi un început de an artistic. Doru Stănculescu şi Sorin Minghiat vor susţine un recital excepţional în prima zi a festivalului, respectiv pe 2 august“, a spus Dan Vană, preşedintele Asociaţiei „Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni“.”

Citeşte mai mult în Gazeta de Sud

Ducu-Bertzi-tabara-folk-calafat-folk-romanesc-artisti-folk-folkisti-cantareti-folk-muzica-romaneasca-APLOMB

“Iubitorii de folk şi-au dat întâlnire pe malul Dunării. La Calafat are loc cea de-a 16-a ediţie a taberei internaţionale de folk.

Ducu Bertzi, Doru Stănculescu, Mircea Vintilă sau Ioan Gyuri Pascu sunt doar câțiva dintre artiştii care vor susţine recitaluri pe scena de pe malul Dunării.

 

Muzica folk a reunit şi artişti din Serbia şi Bulgaria, iar pentru niciunul dintre ei, tabăra muzicală nu aduce vreun câştig financiar.

Tabăra de la Calafat este unul din cele mai longevive evenimente folk din România. Festivalul se va încheia pe data de 8 august.”

Citeşte mai mult

APLOMB-Calafat-tabara-folk-calafat-folk-romanesc-artisti-folk-folkisti-cantareti-folk-muzica-romaneasca-dan-vana-2

,,Tabăra Folk de la Calafat a ajuns la majorat. Evenimentul  unic, atipic şi irepetabil din arealul muzicii folk , “Tabăra Internaţională de la Calafat”, copilul teribil şi plin de har al cantautorului Dan Vană a ajuns anul acesta la a 18 a ediţie. Între 31 iulie şi 6 august, pe malul Dunării, vor fi ca mereu, în jur de 100 de folkişti, poeţi, jurnalişti pentru a trăi frumos, zile şi nopţi de muzică şi poezie, prietenie şi bună dispoziţie.

Tabăra Folk de la Calafat este un spectacol continuu, fără competiţie, unde artiştii cântă cu drag şi bucurie în aplauzele prelungite ale unui public ales care ştie să celebreze splendid frumuseţea, emoţia şi viaţa din clipa ce tocmai trece. Ţine de miracol şi de partea frumoasă a prezentului, care adesea ne arată ghearele sărăciei şi ale neputinţei, că este posibil, se găsesc resurse concrete pentru ca acest proiect de excepţie să nu fie abandonat.   
           
Dan Vană are alături reprezentanţi ai autorităţilor locale care au înţeles că folkul şi, implicit, poezia au devenit embleme culturale ale oraşului pe stema căruia sunt trei ghiulele arzând, semne heraldice ale începutului Războiului de Independenţă.”

Citeşte mai mult 

Radio-Romania-Craiova-Oltenia-tabara-folk-calafat-folk-romanesc-artisti-folk-folkisti-cantareti-folk-doru-stanculescu-alifantis-baniciu-bertzi-muzica-romaneasca-dan-vana

“Organizatorii Festivalului Internațional de Poezie și Muzică Folk de la Calafat – „TABĂRA FOLK” anunță iubitorii poeziei cântate și pe toți cei interesați că evenimentul, aflat la cea de-a XXI-a ediție, se va deschide oficial joi, 2 august 2018, ora 21.00, în locul deja consacrat de ultimelor patru ediții, Centru Civic – platoul din fața Casei de Cultură Calafat și se va încheia în același loc, cu spectacolul de joi, 10 august, ora 21.00. Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.”

Citeşte mai mult 

Radio-Romania-Craiova-Oltenia-tabara-folk-calafat-folk-romanesc-artisti-folk-folkisti-cantareti-folk-doru-stanculescu-alifantis-baniciu-bertzi-muzica-romaneasca-dan-vana

“La Calafat se deschide astăzi cea de-a XX-a ediţie a Taberei Folk, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 130 de participanţi, de la artişti consacraţi ai genului din România, dar şi din alte ţări (Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Germania, Olanda), tineri cantautori laureaţi la festivalurile-concurs naţionale din ultimul an, până la poeţi, critici muzicali, jurnalişti, actori, producători, impresari, organizatori de evenimente de gen, fani şi, alături de ei, publicul iubitor al genului, în special tinerii, din Dolj, din ţară şi străinătate.”

Citeşte mai mult

Adevarul-tabara-folk-calafat-folk-romanesc-artisti-folk-folkisti-cantareti-folk-doru-stanculescu-alifantis-baniciu-bertzi-muzica-romaneasca-dan-vana

,,Tabăra folk” de la Calafat a ajuns la ediţia a XIVa şi reuneşte pe malul Dunării, interpreţi de primă mărime alături de tineri reprezentanţi ai genului, poeţi, critici muzicali, jurnalişti. În plină criză, înaintând prin hăţişurile economiei de piaţă s-a consolidat tradiţia şi prestigiul unei întâmplări fericite, devenită emblemă culturală a oraşului.”

Citeşte mai mult în Adevǎrul

Susţinem tinerii folkişti şi poeţi din România. Contacteazǎ-ne acum dacǎ vrei sǎ apari şi tu pe scena Taberei Folk de la Calafat.

Scroll to Top